Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit? Het is belangrijk om te begrijpen wat assertiviteit werkelijk is. Waarschijnlijk heb je de uitdrukking eerder gehoord: "beweren zonder agressie" of "agressie zonder assertiviteit". Hoewel deze definities juist zijn, vragen veel mensen zich af wat assertiviteit eigenlijk is. Dit artikel bespreekt de verschillende soorten assertiviteit, geeft je enkele tips om assertiever te worden en legt uit waarom assertiviteit belangrijk is op de werkvloer.

Hoewel assertiviteit in bepaalde omstandigheden agressief kan zijn, kan het bij effectief gebruik passief zijn. Dit is belangrijk om te begrijpen, omdat er een fijne balans is tussen te passief en te agressief, en we kunnen vaak prima met elkaar overweg zonder assertieve woorden of daden te gebruiken wat is assertief. Hoewel ik zeker weet dat velen van jullie zich in een situatie hebben bevonden waarin je dacht dat je assertief was, maar in werkelijkheid probeerde je gewoon beleefd te zijn, of probeerde je iemand voor je te winnen met je aardige persoonlijkheid. Daarom is het belangrijk om beide duidelijk te definiƫren: passief en agressief.

De beste kwaliteiten die u op de werkplek kunt gebruiken, zijn assertiviteit, wat betekent dat u assertief moet zijn in uw interacties met uw collega's, leidinggevenden of klanten; en assertief gedrag, wat inhoudt dat je doorgaat met wat je hebt afgesproken, zelfs als je leeftijdsgenoten of superieuren het niet leuk vinden. Hoewel u moet leren assertief te zijn in uw interpersoonlijke situaties, moet u ook leren uw agressieve gedrag te beheersen, zodat u niet wordt ervaren als onbeleefd of als iemand die moet worden rondgeduwd. Je assertiviteitstraining omvat waarschijnlijk leren hoe je beleefd en aangenaam kunt blijven, zelfs als je daar geen zin in hebt; en hoe u op de juiste manier kunt reageren op hoe anderen op u reageren.

Zoek meer informatie op: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/